Verlaten Spoor - Reportage

Voormalige postperrons Expeditieknooppunten PTT-Sternet

Expeditieknooppunt Leeuwarden

Plaats: Leeuwarden
Ligging: Tegenover NS-station
Bouwjaar: ?
Huidig gebruik: Als provinciehuis (tijdelijk)
Datum bezoek/foto's: 02-05-2008

 

Het PTT-gebouw in Leeuwarden is gebouwd volgens de 'Expeditieknooppuntstandaard': grijs, hoekig en met de typische overkapping. Momenteel is het provinciehuis in dit gebouw gevestigd, totdat het nieuwe medio 2011 gereed is.


 
 Close-up van het voormalige postperron.

 
 Restanten van het 'PTT-Post' logo.

 
De zijkant van het gebouw, waar nu invalideparkeerplaatsen zijn. Hier werden ooit de vrachtwagens verladen.

 
 

 

Uit de oude doos...


Het gebouw in Leeuwarden nog in gebruik als expeditieknooppunt. 28 augustus 1996.

P. Loman, Stichting Railcolor

 

Terug naar overzicht