Verlaten Spoor - Reportage

Voormalige postperrons Expeditieknooppunten PTT-Sternet

Expeditieknooppunt Arnhem Goederen

Plaats: Arnhem
Ligging: Arnhem Goederen
Bouwjaar: ?
Huidig gebruik: Als postsorteercentrum
Datum bezoek/foto's: 30-01-2012

 

Het PTT-gebouw in Arnhem is gelegen te Arnhem Goederen. Oude foto's tonen hier veel activiteit, maar tegenwoordig lijkt het behoorlijk uitgestorven. Het gebouw oogt een stuk moderner dan de andere exemplaren en dus wat minder '80's'.


 
 Het spoor langs het laad- en losperron is uiteraard voorzien van bovenleiding voor de motorposten. Ook is hier een afdak boven het spoor gebouwd om het laden en lossen droog te laten geschieden.

 
 

 
En jawel, ook hier restanten van het het 'PTT-Post' logo. Het is een ware zoekpuzzel, want zelfs met markering blijkt het nog bijzonder lastig om te ontdekken. De resolutie van het beeldscherm zal hierbij wel een rol spelen. Voor het menselijk oog waren deze restanten beter herkenbaar, maar daar kun je dan weer niet mee fotograferen...

 
Niet dat het ook maar iets met het postvervoer te maken heeft, maar tegenover het postgebouw stond nog een authentieke laadmal! Zelfs beide mallen waren nog aanwezig en dat zie je niet vaak!

 

Uit de oude doos...


Natuurlijk maakt het weer ook wel verschil, maar op deze foto oogt Arnhem Goederen toch wel een heel stuk levendiger. Links het postgebouw met posttrein en rechts nog een stukje van de ladingmal. 3 juli 1990.

Roelof Hamoen - Op IJzeren Wegen

 

Uit de oude doos...


Het expeditieknooppunt (met logo!) en posttrein. Op de voorgrond de neus van loc 2418. 3 juli 1990.

Roelof Hamoen - Op IJzeren Wegen

 

Terug naar overzicht